Elvedalen betyr for undertegnede alltid mye vann, og slik var det også under NM denne gangen. At det på søndag faktisk kom så mye regn at deler av banen sto under vann og ikke kunne brukes noe som medførte at man måtte gå til det skritt å kjøre på en "amputert" bane sier noe om mengdene med regn. Nå gjorde Mister Endrerud og medsammensvorne en utmerket jobb for å avvikle mesterskapet, så  noen stor betydning for utfallet hadde neppe endringen av banetraseen. 

Formel Micro, Formel Mini og 125 Nasjonal ble kjørt ferdig på lørdag. Formel Micro ble vunnet av Andre A. Engen foran Eirik Isaksætre med Glenn A. Fossen på tredje. I Formel Mini ble det en spennende finale som utviklet seg til en "kamp" mellom Stian "Slangen" Paulsen og Jonas "Adler'n" Ingebretsen. Etter og ha byttet på og lede en 5-6 ganger klarte Adler'n tilslutt og trekke det lengste strået med en seiersmargin på 0,2 sek. over "Slangen" Paulsen. Dette var helt sikkert en en deilig følelse for Team Ingebretsen etter "fadesen" på Rudskogen helgen føre. 125 Nasjonal ble helt oppskriftsmessig vunnet av "Kong" Hermod foran Ole Eivind Scharer med Jan Kjetil Nylen på tredje.
Formel Yamaha Kjørte NM runde denne helgen med finale 3 og 4 av totalt 6. Det var vel egentlig ikke noen store overraskelser framme i teten etter de innledende heat. At både Roger Nilsen, Støten, Skavås og de andre som "skal være der" var der. En "liten" overraskelse var kanskje Espen Tolvsen som hadde vist meget sterk kjøring på Rudskogen uken før. Første finale ble kjempeoppvisning av Marius Skavås og hvordan man kjører fort på "sleipt" underlag. Marius vant med over 6 sekunder til Roger som hadde en halsende Støten  0,8 sekunder etter. Nykommeren i Yamaha klassen dette året, Kim Kristian Humborstad kjørte meget raskt mot slutten av finalen og kom inn på en fjerde plass. I andre finale ble det rikelig med "kalabalikk" på de første rundene, da flere av de fremste førerne var innblandet i flere krasjer og utkjøringer på de første rundene. Verst gikk det ut over vinneren av første finale Marius Skavås som etter den kjøreturen burde vurdere og søke jobb i parkvesenet. De 5-6 første rundene ble sterkt preget av en masse gule flagg, noe førerne tydeligvis ikke tok særlig høytidelig da undertegnede oppserverte minst 6 forbikjøringer i gul sone. Det meste roet seg ned etter noen runder og feltet begynte å samle seg til en kamp i fronten mellom Roger, Kim Kristian og Støten. Nå var banen fortsatt såpass glatt utenfor idealsporet at noen seriøse forsøk på forbikjøringer ikke var å anbefale, så det ble rekkefølgen i mål med Roger 0,1 sek. føre Kim som var 0,2 sek. før Støten over mål med Andre Falkenhaug på fjerde og Espen Tolvsen (med finalens beste rundetid) på femte. Seier totalt til Roger Nilsen med Kim på andre og T.E.S. på tredjeplass. Dett betyr at Roger Nilsen er meget nærme sin (og PCR teamet's)  første NM tittel.
Formel ICC kjørte som Yamaha NM runde 3 og 4 av 6 denne helgen. Første finale så det som kanskje er hovel dualantenne om NM tittelen i år nemlig Rui og Flood Engebretsen ut til og være de som skulle gjøre opp om toppasseringene, men det var en fører (og mekanikker) som hadde bestemt seg for at slik skulle det ikke bli. Siden det var rimelig fuktig på banen så gikk alle ut på med regndekk, noe som skulle vise seg og bli ganske utslagsgivende for resultatet i finalen. Klepp kjøreren Ove Mossige (med mekanikker Frode Lie) valgte å gå ut med slitte regndekk, noe som skulle vise seg å være en kjempefordel da det tørket opp langt raskere en de fleste hadde regnet med. Mens de fleste kjørerne måtte kjøre rundt å "vente" på at regn dekkene skulle bli til sliks, så kjørte den godeste Mossige som en "gud" framme i teten å la feltet nesten 11 sekunder bak seg over mål. I den andre finale fikk vi se en stygg krasj som burde mane til ettertanke for noen å en hver. At det som på folkemunne beskrives som hjelm skrelling kunne vært meget alvorlig, og vi for takke vår herre (eller muligens sterke nakkemuskler) for at det gikk bra. Nå skulle det være unødvendig å kontrollere at voksne mennesker har "kledd på seg" riktig, men det er kanskje nødvendig at man setter folk fra teknisk til å kontrollere dette før hvert heat. Finale to ble en Flodd  Engebretsen, Ove Mossige oppvisning med Flodd som vinner 0,7 sekunder foran Mossige. Med seier i første heat betydde det seier for Ove Mossige med Flood Engebretsen på andre og Lars Heimdal på tredjeplass.

Formula A var nok den klassen som det knyttet seg mest spenning til denne helgen, siden denne klassen skulle gjøre opp om NM tittelen på klassisk vis med en finale. Prefinalen ble vunnet av Kevin Johansen i noe som må sies å være ren utklassingsstil. Kevin var et hav (10 sek) føre Stian Sørlie med Marius "Bakern" på tredje og regjerende norgesmester Einar Lie på fjerde. I finalen var det disse fire det skulle handle om, men Kevin klarte ikke å rive seg løs på samme måte som i prefinalen. Det ble tog fra start med Kevin først og Stian som en skygge 2 centimeter bak. Stian klarte å "smyge" seg forbi Kevin å holdt førsteplassen til mål. At det var meget tett om NM tittelen viser resultatlisten hvor det skilte kun 0,7 sekunder over mål mellom de tre første, med Marius på tredje plass. At Stian og Kevin var meget jevne viser rundetidendene fra finalen hvor Kevin kun er 1 tusendels sekund raskere en Stian. Gratulasjoner til Stian Sørlie PDB Racing, Kevin Johansen Norswed Motorsport og Marius "Bakern" Evensen.