Enda et løp med perfekt vær og kjempe deltakelse da NAF Gokart Kristiansand arrangerte andre runde av Gigacupen på Evje. Med nesten 140 deltakere i 9 klasser så begynner disse en dagers løpene å bli noen skikkelige maraton arrangement. Når det er sakt så må det understrekes at arrangementet gikk unna i et høyt tempo, uten en eneste innsedent og sette fingeren på. Men 12 timer sammenhengende løp  for kjørere på 9-10 år er vel kanskje og strekke strikken noe langt?. Klassene Micro og Mini var faktisk de klassene som hadde den definitivt største underholdningsfaktoren, å beviste enda en gang at det gror meget bra i Norsk karting for øyeblikket. 

 

Micro og Mini klassene bød på mange tildels nervepirrende dueller, og i ettertid så burde kanskje  noen gi enkelte eldre kjørere et hint om at her er det litt og lære når det kommer til sportslig kjøring og opptreden.

 

I Mini klassen var det en stund 5-6 kjørere som så ut til og være mulige vinnere og en som imponerte igjen var Iselin Møller som virkelig har fart på utstyret i år. En annen "fersking" i Mini klassen som begynner og vise tenner var Audun Larsen sønn av ikke ukjente "Skoda" Larsen. Audun som kjørte sitt tredje løp i klassen kom etter meget sterk kjøring i finalen inn på en tredje plass.

 

Formel Yamaha var stevnets største klasse med 30 deltagere. Både innledende omganger og finalen ble i utgangspunktet en reprise på løpet på Varna, men med to andre aktører i hovedrollene. Roger Nilsen og Kim Kristian Humborstad gjorde opp om de to første plassene og var aldri truet. Tor Eivind Støten som var meget rask hele dagen klarte aldri å få kontakt med de to i teten, å kjørte inn til en sikker tredjeplass i finalen.

 

ICA/Junior ble i fravær av Mats Franer vunnet av Anders Kjær som var sikkerheten selv hele dagen. Nå er det ikke akkurat noen stor sensasjon at Anders vinner, for det har gutten gjort mange ganger før, men vi savnet en duell mellom Anders og Mats. Den positive overraskelsen i finalen var Dan Pettersen som kjørte bedre og bedre hele dagen noe som resulterte i en andreplass. Tør jeg tippe at hjemturen for unge Pettersen og en litt mindre ung Raymond Pettersen virket kortere en vanlig?.

 

ICA er i år meget jevn og spennende, noe som løpet på Evje tydelig viste. Kevin Johansen var igjen super rask og vant tidkjøringen, men har som på Varna problemer med og omsette dette i heatseire. En annen som "selvfølgelig" var rask var Einar Lie som la beslag på andre sporet etter Kevin. Nå ga ikke kvalifiseringen noe helt klart bilde av hvordan dette skule ende for her skjedde det utrolig mye i de innledende rundene. En som imponerte også denne gangen var Marius Ravi "Bakern" Evensen som viste "meget friske takter" og var oppe å ledet en stund med Lie på hjul. Vinneren fra Varna Erik Kristiansen hadde en kjempe frustrerende innledning på løpet da han skar i begge innledende omganger og var nødt til og sette på sin "gamle" luftkjølte Vortex til finalen. Finalen ble en underholdene affære da starten var meget jevn. En som hadde brukte innledende omganger til og posisjonere seg for finalen var Erik Hellum som nesten "ubemerket" sikret seg tredje spor. Nå viste deg seg raskt at Erik hadde alvorlige hensikter denne dagen for etter kort tid var han oppe i ledelse og strakk feltet med 30-40 meter. Kristiansen som startet fra et dårlig startspor etter massakreringen av sine vannkjølte Parillaer kjempet seg oppover i feltet og sikret seg andreplassen bak teamkompisen. Nå hadde Kristiansen faktisk finalens raskeste rundetid med Vortexen så folkens ikke kast luftkjølte motoren riktig enda. Seieren var Erik Hellums første og om det var naturen som kalte, eller det var en liten gledeståre som sendte Nils Hellum en rask tur i skogen etter målgang vites ikke, men gøy var det uansett for Erik og Erik, Nils og Gunnar og resten av teamet.

 

ICC ble en oppvisning i sikker kjøring av Roger Rui. Dagen raskeste var "som vanlig" Kjetil Flood-Engebretsen, men med håpløse starter var han uten sjanse til og gjøre noe med Top-Kart teamets frontfigur. En som derimot var i kjempeslag var Henry Harrfelt som imponerte stort og la beslag på andreplassen etter overbevisende kjøring. Jeg vet ikke om det er lurt og røpe mister Harrfelts "vinner konsept" men det har noe med treningsmengde og gjøre. 
 

Rotax Max ble i hovedsak et stort gjesp da en Bjørn Gravdahl på hjemmebane og i storslag var totalt dominerende. Den eneste unneholdningen sto Steinar Owsinski og Andre Hansen for ved og kjempe om andre plassen. Den kampen gikk Steinar tilslutt seirende ut av med Andre på tredje. En som vanligvis er meget rask, men som ikke fikk vist seg frem var Alexander Gulliksen som strevde hele dagen og egentlig fikk en plass som ikke helt står i stil til hva han tideligere har vist.

 

125 Nasjonal var innledningsvis med unntak av tidkjøringen en ren oppvisning av Espen Schwabe. Nå var det en jente som hadde tenkt og vise gutta hvor skapet skulle stå i finalen. Starten ble noe spesiell da en superrask Ståle Bakken stakk rett til tet med Espen på andre og Irene på tredje. Men den gang ei, for Irene Holmberg viste ikke bare hvor skapet skule stå, hun møblerte en hel hybel for finalen var over og vant med Espen på andre og Ståle på den siste pallplassen.