Solskinn 1210 meter varm asfalt og 130 kart kjørere, hva mer kan man ønske seg på en lørdag?. Løpet på Rudskogen Motorsenter var vel en form for generalprøve foran neste års Nordiske mesterskap for arrangøren. Hvem som "egentlig" var arrangør av løpet var for meg litt usikkert da det ble oppservert personer fra de fleste klubber i Norge, men at det var evig unge og engasjerte Irene Lundeby som trakk i trådene syntes klart. At  flere "kokker" skulle bety mer "søl" var ikke tilfelle denne lørdagen da arrangementet ble meget "greit" gjennomført. At kvinnelige løpsledere er og foretrekke på dager med  høy temperatur står helt klart (for undertegnede) etter å ha oppservert frøken Ingebretsen lett avkledd på startplata. Av redsel for norsk sensur så bringes det ikke noe bilde av løpslederen, men....hm...
Formel Micro ble som vi er vant til meget spennende, og for "oss" som ser på så er det like mange spennende "fighter" lenger bak i feltet som kampen å vinne.  Klassen ble til slutt vunnet av den lokale helten Daniel Ramstad fra NMK Trøgstad. En som "alltid" bruker å være med i kampen om de beste plassene men som skuffet litt denne gangen var Giga Cup lederen Anders M. Amundsen.
Formel Mini klassen er nå faktisk like "heftig" som Formel Yamaha, og det er tydelig at de er disse klassene sammen med Formel Micro som "drar lasset" i Norsk karting. Dagens man på Rudskogen i Formel Mini så lenge ut til og være Jonas "Adler'n" Ingebretsen, som vant begge innledende heat. Stian Paulsen hadde problemer som de fleste med overoppheting av motoren i det varme været på Rudskogen, og som vanlig så fant Pappa Paulsen frem kveilen med drenerings slange for om mulig og hjelpe på kjøleproblemet. Hvis Paulsen skal fortsette og "leke" slangetemmer så må vel poden "døpes om" til "Slangen" . Om det var den ekstra effekten av dreneringsslangen som var grunnen, eller om "Slangen" var for "het på grøten" i starten som ga en idømt tjuvstart og dermed tre plasser ned for den godeste Paulsen.  Adler'n så ut til og vinne finalen like klart som han hadde vunnet de innledende omganger, men!!!!! finalen besto av flere runder en  de innledende heat, og det skapte tydeligvis problemer for motoren til Adler'n som "trøtnet" noe helt ekstremt på runde 6, og resulterte i at han ble tatt igjen av kjørerne som lå bak og kjempet og de resterende plassene. NMK M&S kjørern Per A. Holte passerte sammen med "Slangen", "Skoda" Larsen, Iselin Møller ,Rene Svendsen og ikke minst Svenske John "Kurt" Olson. Sistnevnte var løpets overraskelsesmann å kjørte meget sterkt hele helgen for og ende opp på en andre plass etter Per A. Holte. Nå ble listen gjort om flere ganger både før og etter premieutdelingen, hvor "Kurt" Olson var på andre og "Skoda" Larsen på tredje, men hvor "Slangen" har rykket opp på andre plass, "Kurt"  har rykket ned på tredje og "Skoda" har rykket til fjerde plass. (tror jeg) Hvis du ble forvirret etter denne forklaringen  så må trøsten være at undertegnede også er "litt" forvirret da jeg ikke er sikker på om dette var et kart løp eller om det var et kretsmesterskap i rykk. Det blir p.g.a. usikkerheten om hvem som egentlig kom på pallen ikke noe bilde fra premieutdelingen, men et bilde av vår svenske venn John "Kurt" Olson, og av starten i finalen.

Formel Yamaha ble et skikkelig Tor Eivind Støten Show fra start til mål. TES var best i alt denne lørdagen og vant i tillegg til tidkjøringen. begge innledende omganger og selvfølgelig finalen. Siden Yamaha klassen telte over 34 deltagere så var det deling og det siste heatet ble vunnet av Dan Robin Enersen. En annen kjører som virkelig imponerte denne lørdagen var Espen Tolvsen som ble nummer 2 på tidkjøringen, og som hadde meget gode plasseringer i alle heat. En som fortsetter å kjøre fortere å fortere er Dan Robins søster Ine som ble nummer fire på tidkjøringen, og i tillegg var meget rask i de innledende heat, men som ente ute i periferien i første sving av finalen. Andreplassen ente tilslutt opp hos Kosmic kjøreren Petter Rolvsen som kjørte meget bra, å klarte å splitte Birel duoen Støten / Enersen. Espen Tolvsen endte opp på en meget sterk fjerde plass med Marius Skavås på femte og Torgeir Bjørnland på sjette. Med syv av de ni første med JP Racing motorer ble dette en ren jubelhelg.
Formel Yamaha Senior (og senioritas??) Ble et rent lokaloppgjør med Synnøve Kvebekk i hovedrollen. At de som snakker varmest for klassen ikke stiller opp på de få løpene som arrangeres i klassen er litt betenkelig, og er med på å gi klassen et sikkert døds støt, at 40% av feltet går for Rotmax til neste år er jo en liten trøst for selv om antall lisenser nærmer seg 1000,  har vi ingen førere å miste. Tilbake til Seniorene så vant Synnøve med en hel evighet til nestemann, men om Synnøve ikke var interessert i noen "herrekontakt" så var kampen om andreplassen desto heftigere. Rune Koppen gikk tilslutt seirende ut av den kampen, med Kay Ove Bogetveit på tredje, alle med Østfold dialekt. Synnøve ble behørig feiret på pallen og i manko på champis ble 20 liter kalt vann brukt som erstatning til stor glede for tilskuerne.
ICA/Junior klassen var også denne gangen rimelig bra besatt med 10 førere på plass. Innledningen så ut som et mulig oppgjør mellom Dan Pettersen og Anders Kjær, men!!!! når finalen først kom i gang så var det en fører som rett og slett var i en høyere divisjon en de andre førerne, nemlig Anders Krohn som fra et "dårlig" startspor parkerte resten av feltet med et sekund pr. runde, å vant finalen klart. Anders Kjær på andre, Ken Bastviken på tredje og årets norgesmester Bjørnar Frydenhaug på fjerde 

Rotax klassen var noe dårligere representert en det vi har vært vant til på de siste løpene, men så er vel ikke Østfold noe Rotax land foreløpig. Alex og Robert Tømmerås var hoved- figurene innledningsvis, men i finalen viste Tore Bjerke virkelig tenner og kjørte fra både Alex og Robert med nesten 5 sekunder. Fjerdeplassen ble besatt av "nykommeren" Åge Næss som kom rett ut av kartongen med motor og ramme og fikk det til og stemme meget bra.

125 Nasjonal ble trass i litt dårlig deltagelse meget underholdene. I første heat tok noe overraskende "nykommeren" Nils Aamot føringen foran Kong Hermod som la seg pent på hjul og lot Nils sole seg litt i glansen av å lede over Kongen. I heat to så syntes tydeligvis Hermod at nå var det nok soling, så han parkerte Nils pent på en andreplass. Ja ja tenkte vi så er alt tilbake der det skal være foran finalen, men der tok vi feil. Ståle Bakke (også kalt Ståle Solbakken etter en nesten like kjent fotballspiller) tok starten med et kjempebyks å ledet inntil den godeste Nils satte inn støtet å stakk til tet. Hermod passerte også "Solbakken" å tok opp jakten på Nils, men mister Aamot hadde ikke til hensikt å stille i skyggen av Kong Hermod. Så seier til Nils Aamot med 2 sekunder over Hermod med "Solbakken" 4 sekunder bak på en tredjeplass.