Årets kartmesse på Flisa ble som i fjor et meget vellykket arrangement. Messe general Opås og resten av staben kunne i år invitere til et nytt og meget variert tilbud. Lørdagen var avsatt til "ordinær" messe med representanter fra "alle" de store importørene i Norge. Messen hadde sågar litt internasjonalt preg i år med representanter fra Sverige. General Opås valgte i år å flytte selve messen fra Vålerbanen til Åsnes aktivitets senter på Flisa, noe som falt heldig ut etter undertegnedes mening, siden arrangementet var over 2 dager og Flisa kunne by på en del flere og bedre fasiliteter en baneanlegget på Solør. 

Besøket var upåklagelig det meste av dagen og de fleste importørene sa seg meget godt fornøyd med responsen fra publikum. Undertegnede syntes kanskje at det ble vist frem litt lite tilleggsutstyr og at det ble litt mye fokusering på rammer. Folk som er nye i sporten eller på vei inn ser neppe forskjell på en Top Kart ramme og en Tony Kart med unntak av fargen.  Her må det legges til at det var et hedelig unntak, og det var Terje Liltvet som virkelig hadde jobbet med og bygge en innbydende stand. Nå er ikke undertegnede helt sikker på hva en springvannsfontene har med kart å gjøre, men med et par "bikini kledde bærter" neste gang Terje så er standen fullkommen.

"Propellen" Opås ble selvfølgelig som seg "hør og bør" en messe General intervjuet av den lokale Pravda. "Propellen" klarte faktisk å få en helside med fargebilder i mandagen utgave.
Det internasjonale innslaget på messen sto det svenske firmaet Kartson for, her representert med sjefen sjøl Bengt-Åke Karlson. Kartson er Svensk importør for MS-Kart og kunne i tillegg til rammer fra MS også vise frem TM's 100ccm motorer som har vist seg og være bland de få som har gitt Vortex litt kamp om topplaseringene i 2001 sesongen.

 

Litt internasjonalt var det også over firmaet Stian Karting Service som representerer P.D.B. teamet og som står som Norsk importør for Gillard rammer og i tillegg selger Parilla motorer. Teamet hadde selvfølgelig med seg teamet's front figur og stjernekjører Stian Sørlie på messen.
Firmaet GRR (Gunnar Rosseland Racing) var representert med sønnen Alf Bjarne "Rossi" Rosseland som kunne vise frem årets rammer fra Swiss Hutles.
Rossi kunne også vise frem det nye rattet fra Alfano med elektronikken innebygd i rattet. Rattet inneholder i store trekk det samme som Alfanos Pro modell, men det som kanskje var mest interessant var prisen som ble oppgitt til og ligge i området 3-4000,- Norske oljepenger, en sum som skulle være overkommelig for det fleste.
Firmaet Norswed var representert med et par skikkelig "oppstærsede" Tony Kart  rammer. "Vi" hadde kanskje forventet oss litt mer an "Norges største" , men den litt ynkelige presentasjonen skyltes at firmaets frontfigurer Geir Tony og Kevin var i Italia og testet utstyr foran årets sesong. Som de fleste kanskje har registrert så presterte Kevin meget sterk kjøring i Parma for noen dager siden.
Gravdahl Motor her representert med sjefen sjøl viste frem sin Rotax Max for en stor skare interesserte og muligens fremtidige Rotax kjørere. Rotax klassen har de siste 2 sesonger nærmest eksplodert i antall kjørere og solgte motorer å må vel representere noe som må være unikt i Norsk kartingmiljø når det gjelder hurtig vekst.
Gravdahl kunne på messen vise frem en "ny" type utstyr for justering av forstillings vinkler. Apparaturen som var en kombinasjon av vater og laser burde være obligatorisk utstyr for de fleste med justerbar forstilling da svært mange mer eller mindre håpløse forstillingsvinkler kunne vært unngått. Legg merke til laserstrålen på bilde 2 som ved og belyse en skala på motsatt side direkte indikerer hvilken vinkel styrespindelen har. Nå torde ikke undertegnede og spørre om prisen, men ganske sikkert så er dette en god investering.
ABC Racing viste i tillegg til sine "ordinære" rammer i tillegg til utstyret til ABC's store stjerne Roger Rui. Som vi ser av bildet så er det en stolt pappa som kan konstatere at Gillard importør Amund virker noe fortvilet over det han ser, og nok må konstatere at "kampen" i ICC kommer til og stå mellom TOP-KART/Pavesi og Birel/TM med Tony Vortex som en potent outsider denne sesongen.
Stian Sørlie kunne vise frem et utvalg av "stikkers" fra No-Fear kolleksjonen. At pinuper er tilbake bekrefter undertegnedes påstand om at mote er noe som kun går i ring, så ikke kast umoderne ting, de blir helt sikkert moderne igjen.
Ganske tvilsom påstand fra Stian Sørlie eller??.

Etter at lørdagen messe var over kunne "Propellen" invitere til helaften på Vestsida velhus.  Her kunne "gamle" som unge kose seg med underholdning, pizza, premiedryss til fremmøtte og ikke minst diskusjoner om kart i et lunt og hjemmekoselig miljø. 
Lørdagskvelden utviklet seg til en koselig og meget sosial tilstelning med mange små og store diskusjonsgrupper. Om disse to snakker om kart eller om "damer" skal være usagt men muligheten for at det var det siste som ble diskutert er stor.
Her ser vi de store gutta i heftig diskusjon under pizza serveringen. om det er Knut Ellefsens inntak av hjemmelaget pizza som diskuteres, eller om det er kart vites ikke sikkert da inngangsbilletten til diskusjonsgruppa var min 90 kilo og undertegnede ble funnet for lett. Som vi ser var det som kunne krype å gå av "selebriteter" innen norsk karting tilstede med unntak av NBF's kartingkomité. Var du ikke på Flisa denne helge gikk du definitivt glipp av vinterens største "happening".
Søndagen var i sin helhet avsatt til foredrag og informasjon om kart., kun avbrutt av spisepauser. Det ble av de tilstedeværende gitt uttrykk for at denne formen for messe/konferanse var meget bra, og at alle fant konseptet med 2 dager ypperlig på denne tiden av året. Nå må undertegnede få være litt subjektiv å si at du reiser ikke til Flisa på messe, du reiser hjem til "Opås klanen" på besøk, iverfall kjentes det slik ut for undertegnede. Med andre ord en klar sekser for Arve og medhjelperne på det som var en super vellykket helg med masse kartprat om alt for mye god mat og en meget høy sosial profil. Var du ikke der sa du??? da har du "bommet" for å si det forsiktig, så møt opp neste år.